Fodboldtræner eller esport-træner

Uanset om du enten er god til fodbold, eller til at spille computer, så ved man at det kræver en basal viden og forståelse af både regler, strategier, og meget mere for at komme fra det punkt hvor man er en casual gamer, til at komme på elite-niveauet.

Når man kommer til det punkt, hvor du ikke længere kan gøre mere i din egen magt, for at øge din præstering, bliver man nødt til at søge hjælp et andet sted. Her kommer der trænere og diverse indover.

Trænere

En træner er lige så vigtig inden for et gaming community, som det er for en fodbold forening.

Den enkelte træner skal have styr på mange ting, for at kunne tilbyde spillerne det maksimale udbytte.

Man skal kunne skelne sin gruppe af medlemmer fra top professionelt, til middel, til ny-ankommende. Så man ikke nødvendigvis starter ud med det helt svære – men giver sine medlemmer en mulighed for en stige op af udviklingskurven.

Desuden er en helbreds orienterede træner lige så vigtig inden for esport, som man måske ville tro det var for fodbold. Det er vigtigt at den almene gamer er lige så klar fysisk, som han er psykisk.

Et sundt helbred er vigtigt for at hjernen fungerer ordentligt. At drikke nok vand, at få nok søvn, at spise en ordentlig kost med forskellige vitaminer og proteiner.

Der er meget mere til en træner rolle inden for Esport end man troede.

Der skal ligeledes arrangeres træningskampe for de forskellige hold, man skal kunne skelne de forskellige niveauer fra hinanden så man ikke nødvendigvis matcher to hold på vidt forskellige niveauer.

Det får ingen af holdene noget ud af.

Ligeledes skal man udvikle kompetencerne på holdet, sådan at der bliver en ligeligt fordelt indsats fra alle medlemmerne. Det er vigtigt for en gamer, når man er på et hold bestående af evt. 5-6 personer, at man føler presset er ligeligt fordelt. Man skal ikke føle man “bære læsset”, og blive udsat for et psykisk pres, som i forvejen er unødvendigt, og som ikke gør andet end at gøre din byrde større, og sørge for at du underpræsterer på forskellige niveauer.

Foreninger

Man begynder også at se at flere forskellige foreninger begynder at træde til, når der bliver snakket om esport. Mere end 2000 spillere, er medlemmer af foreninger under DGI som har med esport at gøre. de har eksempelvis indgået aftaler med IT-leverandøre for at sørge for hvem end af de unge som skulle have lyst til at deltage i esport, på et højere niveau. Ved hjælp af disse aftaler, kan idrætsforeningerne sørge for at få bedst mulighed for både rådgivning og vejledning når det kommer til hardware, for at kunne præstere ordentligt og på et professionelt niveau.