Gaming for de “voksne”

Hvornår er man voksen?

Gaming er blevet en kæmpe industri indenfor de sidste år, og der er rigtig mange spillere på verdensplan. Men det kan være rigtig svært at forstå som forældre. Børn bruger uendeligt mange timer på spil, og det ser ud til, at det aldrig får en ende. Det er ofte et problem, når der skal spises. Dette gælder specielt, hvis der er tale om online spil som League of Legends eller Fortnite, da disse spil ikke blot kan sættes på pause, som tilfældet var med de spil, der blev lavet i 80’erne. Det er en helt anden tid, men har spillerne ændret sig?

Hvem spiller?

Gaming bliver tit set som noget unge og børn bruger alt deres tid på og så vokser fra det med alderen, men det er ikke helt rigtigt. Ifølge denne

undersøgelse er gennemsnitsalderen for gamere 31 år!!

Dette virker absurd højt ved første øjekast, og specielt hvis man ikke selv spiller. Men langt de fleste gamere er altså “voksne”. Det er altså langt fra en børneaktivitet, da over 71 procent af alle gamere er over 18 år. Alligevel er det oftest dem man hører om, når der bliver skrevet om gaming på nettet.

Er der fordele ved at game?

Det virker lidt løst i starten og kan lyde som en dårlig undskyldning for at bruge flere timer foran skærmen, men der er faktisk rigtig mange gode grunde til at spille. Her er en liste over de ting, som bliver forbedret ved at spille:

-Bedre opmærksomhed/visuelle evner

-Brug af logik og en udvidet arbejdshukommelse

-Godt for børns udvikling af selvtillid

-Evne til hurtigt skift mellem forskellige udfordringer

-Træning i struktur (lærer at se små forandringer, skifte handling hurtigt, finde rundt i et landskab og bruge kort)

-Øje-hånd koordination øves

-Samarbejde med andre om en fælles spilmission

-Forbedrede kognitive evner

Der er altså mange grunde til at game, men der er selvfølgelig også nogle dårlige sider ved det som blandt andet den manglende fysisk aktivitet.

Gamere ses ofte som dovne drenge, der aldrig rører sig ud af flækken, når de først har sat sig.

Men det passer ikke helt. For så snart det begynder at blive lidt seriøst, er gamerne faktisk nødt til at træne ligsom så mange andre for at kunne optimere deres reaktionstid og reflekser.

Gaming er en stor industri

Gaming er som sagt blevet meget stort, og derfor vil børn gøre meget for at blive en af de bedste.

Men indkøb af børns computer varer skal ikke tage overhånd. De vil gøre alt for at få den bedste computer, men ofte kræver det blot, at de skal øve sig mere for at blive bedre.

Nu skulle du gerne have fået et indblik i gaming-verdenen og hvordan det ser ud for mange. En verden, som let kan misforstås og som det kan være svært at komme ind i.